VACATURES   |   BLOG   |    tel. 0416 - 65 05 56Restaurant Yutakana op InstagramRestaurant Yutakana op Facebook

Yutakana Japans Sushi restaurant Waalwijk
Japans Sushi restaurant
Japans restaurant Waalwijk
Sushi restaurant Waalwijk
Yutakana Sushi Waalwijk
Dé plek om te gaan eten in de regio Waalwijk, Kaatsheuvel en Tilburg
Yutakana Sushi Waalwijk
Sushi restaurant Waalwijk
Oosterse keuken Waalwijk
Aziatische keuken

Nigiri

Nigiri is een soort sushi dat bestaat uit een bolletje sushirijst met daarop sashimi (een plakje rauwe vis) of een andere topping. De meest voorkomende soorten nigiri zijn die met zalm sashimi of tonijn sashimi. Vaak vind je ook krabsticks, zoete omelet of paling op een nigiri. Het kan ook voorkomen dat de topping uit zichzelf niet goed op de sushirijst blijft liggen; dan wordt de hulp van een beetje nori (zeewierblad) ingeschakeld. Met nigiri kun je alle kanten op! Op onze kaart vind je dan ook verschillende soorten naast de standaard soorten. Geniet bijvoorbeeld van onze nigiri met geflambeerde beef, tofu of geflambeerde zalm met kaas! 

Gunkan

Gunkan sushi is misschien een minder bekende vorm, maar zeker niet minder lekker. Het is eigenlijk een combinatie tussen nigiri en maki, waarbij gunkan eigenlijk letterlijk “oorlogsboot” betekent. De sushirijst wordt gekneden in een bootvorm. Hieromheen zit een hoge reep nori, die boven de rijst uitkomt. De ruimte die overblijft wordt gevuld met een heerlijke topping; vaak zalmtartaar, viseitjes of mais. Het gaat hier vaak om toppings die minder makkelijk op een nigiri zouden blijven liggen; daar is gunkan ideaal voor! Bij Yutakana vind je altijd wel een gunkan die je lekker vindt, houd je niet van zalm of tonijn dan misschien wel van mango, avocado of gunkan met krab en maïs!

Maki

Maki is misschien wel de meest bekende vorm van sushi. Deze heeft de traditionele gerolde vorm, maar is wel beter onder te verdelen in twee soorten. De eerste soort is een wat kleiner rolletje en is eigenlijk de traditionele Japanse sushi. Rijst in nori met één ingrediënt als vulling, zoals rauwe zalm, tonijn of krab. Daarnaast is er ook een nieuwe vorm van maki ontstaan, namelijk de California roll. Deze sushi’s zijn dikker en gevuld met meerdere ingrediënten. Je kan dan kiezen voor de originele California roll: rijst met krab, avocado en komkommer, afgemaakt met viseitjes aan de buitenkant. Hier zijn heel veel verschillende varianten op! Bijvoorbeeld de zalm california, met zalm in plaats van krab. Ook worden de californial rolls vaak gevuld met gefrituurde garnaal, paling, tonijn, gefrituurde kip of avocado. Zo zit er altijd wel wat tussen wat je lekker vindt!

Temaki

Temaki is een soort voor de gevorderde sushi-eter. Deze soort wordt soms ook “handroll” genoemd. Temaki is namelijk een stuk groter dan een nigiri of maki en bestaat uit nori met rijst dat in een soort puntzakje is gerold. Dit wordt gevuld met sla, komkommer, avocado en een vissoort zoals zalm, tonijn of krab. Ook bestaan er vegetarische handrolls met diverse groenten, zeewier of zoete omelet. Het is bij iedere sushi soort belangrijk dat het vers wordt opgediend, maar bij temaki is dat nog belangrijker; anders wordt de nori taai en is het een stuk minder lekker. 

Andere dingen die je bij een sushi restaurant kan eten

Wanneer je bij een sushi restaurant zoals Yutakana gaat eten, hoef je niet bang te zijn dat je de hele avond alleen maar sushi hoeft te eten! Vaak staan er nog veel meer heerlijke Aziatische gerechten op het menu. Je kan heerlijke soepen en salades eten, maar ook wokgerechten met noedels en rijst staan op de menukaart. Of kies voor heerlijk gewokte groenten met een lekker sausje zoals courgette of champignons. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan vis en vlees van de grill; allemaal met een Aziatisch tintje. En houd jij wel van gefrituurd eten? Ook dan kun je in een sushi restaurant je hart ophalen. Geniet van gefrituurde kip, vis en heerlijke loempia’s. Sluit de avond af met een heerlijk bolletje ijs!

 

bekijk de menukaart       reserveer direct