VACATURES   |   BLOG   |    tel. 0416 - 65 05 56Restaurant Yutakana op InstagramRestaurant Yutakana op Facebook

Yutakana Japans Sushi restaurant Waalwijk
Japans Sushi restaurant
Yutakana Sushi Waalwijk
Dé plek om te gaan eten in de regio Waalwijk, Kaatsheuvel en Tilburg
Japans restaurant Waalwijk
Sushi restaurant Waalwijk
Oosterse keuken Waalwijk
Aziatische keuken
Yutakana Sushi Waalwijk
Sushi restaurant Waalwijk

Waarom mag je geen rauwe vis eten als je zwanger bent? 

Het is in principe niet zo dat je geen sushi mag eten als je zwanger bent; het is minder verstandig om rauwe vis te eten als je in verwachting bent. Dat komt omdat er dan een kans is dat je de listeria-bacterie binnenkrijgt. De kans dat dit gebeurt is superklein en een besmetting komt niet vaak voor. Maar als dat wel gebeurt, kan dat je ongeboren baby in gevaar brengen. Het gaat daarbij niet alleen om rauwe vis; het is ook beter om makreel en zwaardvis achterwege te laten omdat dit roofvissen zijn. 

Sushi eten als je zwanger bent: het is mogelijk!

Gelukkig staat er op de menukaart van je favoriete sushi restaurant niet alleen maar rauwe vis. Het merendeel kun je gewoon eten! Geniet bijvoorbeeld van de sushi met krab en avocado, zoete omelet, zeewier, kip of gefrituurde garnaal. Daarnaast zijn er nog heel veel meer gerechten op de menukaart te vinden die je zonder risico mag eten. Gaan je vriendinnen dus tijdens jouw zwangerschap een keer sushi eten, dan is dat geen probleem en kan je gewoon mee! Je moet er alleen even goed op letten wat er in zit; maar dan kun je de hele avond alsnog genieten van de lekkerste sushi. 

Goede voedingsstoffen in sushi

Als je de sushi met rauwe vis achterwege laat, dan is sushi zelfs goed voor je wanneer je zwanger bent. Er zit namelijk ook veel goeds in sushi! Zo is het calorie-arm omdat er bij de bereiding bijna geen vet gebruikt wordt. Nori, de zwart-groene zeewiervellen, zijn daarnaast ook nog eens erg goed voor je. Het is namelijk gedroogd en verder is het niet bewerkt waardoor het alle goede voedingsstoffen nog bevat zoals verschillende eiwitten en mineralen. Daarnaast zit het bomvol jodium. Dit is een erg belangrijke stof voor zwangere vrouwen en er zijn maar weinig producten die zo veel jodium bevatten, buiten vis en keukenzout. Daarnaast kies je natuurlijk sneller voor de sushi met groente wanneer je zwanger bent, dus krijg je ook nog eens een lekkere portie groente binnen.